Over

Het ontstaan van het Hillegoms Muziekfeest

Het evenement is ontstaan in 2000. Iemand van de organisatie had in Drenthe een optreden gezien van diverse koren in verschillende stijlen en stelde voor ook iets dergelijks in Hillegom te organiseren. De eerste keren was het evenement een koren festival. De koren zongen in de Hoftuin en het was toegankelijk voor iedereen. Het was een open terrein en van beveiliging was geen sprake. Het werd op een avond in de zomer georganiseerd. Het moest een evenement worden waar Hillegom zich zou onderscheiden van de omliggende plaatsen. Laagdrempelig, voor jong en oud en het moest in het centrum gaan gebeuren. Centraal, voor iedereen gemakkelijk bereikbaar en na het evenement konden de bezoekers lopend naar de kroegen en restaurants in de directe omgeving.

Voor de boekingen van de artiesten hield de organisatie meestal de radiozenders in de gaten en als ze enigszins de indruk had dat er een zanger/zangeres was die het misschien wel zou maken met een hit dan probeerde ze alvast een optie te nemen. Zo hebben Jan Smit, Nick & Simon en Jeroen v.d. Boom in hun beginjaren op het podium in Hillegom gestaan.

Vanaf 2006 heeft de organisatie besloten om naast de avond ook in de middag een programma op te zetten met muziek (Big Band uit Den Haag) of koren. Dit laatste doet de organisatie overigens nog steeds. Gratis toegankelijk en voornamelijk ouderen genieten van de optredens.

Vanaf 2007 bleek dat de opkomst steeds groter werd.

In 2014 bleek de naam “Smartlappenfestival” de lading van de muziek niet meer te dekken. Sinds 2015 gaat het feest verder onder de naam “Het Hillegoms Muziekfeest in de Hoftuin”.

Doelstelling

De doelstelling van het evenement is een leuke middag en avond voor jong en oud met een aantrekkelijke toegangsprijs. Het is een promotie evenement voor Hillegom.